Aikamoista jännittämistä…

… tulevat seuraavat viikot olemaan! Pari teistä onkin jo kommenttiboksin puolella udellut, joko yliopistojen tulokset ovat tulleet. Sen kuuluisan kirjeen on määrä kolahtaa postilaatikkoon vasta huomenna, mutta eilen puolenyön aikaan terassilta kotiin tultuani käväisin kurkkaamassa hakijapalvelun sivuja, jonne tulokset olivatkin jo ihmeen kaupalla ilmestyneet.

Tällä hetkellä tilanne onkin sitten se, että olen varasijalla haluamaani kouluun. En vielä tiedä, onko sija kolmas vai vaikka viidestoista, mutta eiköhän se selviä sitten viimeistään huomenna virallisten tulosten tultua :) Nyt ei auta siis kuin pitää peukut pystyssä, että joku ei haluaisikaan vastaanottaa paikaansa ja minä sen sijaan pääsisin opiskelemaan unelmoimaani alaa!

Huh, en oikein tiedä miten päin olisin, enkä myöskään tiedä olisiko tässä iloinen vai pettynyt vai jotain siltä väliltä. Positiivista on ainakin se, ettei tuloksen kohdalla sentään lukenut “hylätty”, joten vielä on toivoa ;) Sitten eikun odottelemaan!

Oletteko te siellä ruudun takana saaneet jo mieleisiä tuloksia hakemistanne paikoista? :)

52 thoughts on “Aikamoista jännittämistä…

 1. Huiii, onpa jännää! Minäkään en varmasti osaisi olla aloillani vastaavassa tilanteessa! Toivottavasti saat haluamasi paikan, täällä ainakin pidetään kovasti peukkuja :)

 2. Toivottavasti joku luopuu paikastaan ja saat paikan!! :) Joudun vielä 1,5 viikkoa odottelemaan tuloksia. Ei kyllä enää jaksaisi odotella, olen kateellinen kun kauppiksen tulokset, ja monen muun, tulevat huomenna :)

 3. Voi Jonna mä niin pidän sulle peukkuja, että saisit opiskelupaikan! :-) Sinä jos kuka sen ansaitsisit. Mulla kolahti jo tänään aamulla kirje postiluukusta ja Turussa majaillaan ainakin seuraavat 5 vuotta. En ole ikinä ollut näin häkeltynyt, onnellinen ja helpottunut samaan aikaan!

  Nyt pistän kaikki positiiviset ajatukseni sulle ja siihen, että säkin löytäisit ittesi jostain opiskelemasta ensi syksynä! Tätä tunnetta ei voi sanoin kuvailla :)

  Ja kiitos, että oon saanu jakaa näitä juttuja sun kanssas täällä! Sun blogisi ja tsempit on vaan antanu mulle lisää voimaa tähän projektiin. Kiitos ihana Jonna<3 Enkä varmasti täältä poistukaan, vaikka koejutut onkin jo ohi! :-)

 4. Täältä löytyy toinen jännittäjä! Tosin Tampereen kohdalla luki mulla varalla. Itselleni suuri pettymys, mutta muuta ei oikein ole tehtävissä kuin toivoa, että molempien paikat muuttuvat varasijoista hyväksytyksi:)

 5. Voi murunen. Mä voin kyllä nyt sanoa, että tiedän ihan täysin miltä susta tuntuu. Mä koin aivan saman viime vuonna.
  Mulla luki että varasijalla 2. Ja kun soitin ja kysyin pisteitä, niin kerrottiin että joo 0.5 pistettä puuttuu sisäänpääsy rajasta.
  Kyllä otti päähän ja itketti töissä niin että koko toimisto oli ihan äimänä:DD
  Kamalat jännitysviikot ja loppujen lopuks sain elokuussa kuulla, että olin viimeinen joka sai varapaikan kautta opiskelupaikan:))
  Kyllä oli helpottunu olo.
  Mä pidän sulle täällä nyt ihan super paljon peukkuja!!! Oot ajatuksissa. Nii ja muista, että jos nyt ei ovet aukene, niin ensi vuonna sitten aivan varmasti!!:)

 6. Voi höh.
  Aikamoista tuuria saa olla, että joku ei paikkaansa ottaisi vastaan, tai ei niitä ainakaan montaa ole. Itse olen hakenut yhteensä 3 kertaa ja nyt pääsin Turkuun. Viime vuonna minulla jäi 2 pisteen päähän ja olin varasijalla 9.
  Mutta toivotaan parasta!

  -Elle

 7. Voi että, harmi ettet päässyt suoraan sisään, mutta onneksi toivoa tosiaan vielä on!!:) nyt vaan pidetään peukut pystyssä!<3 mä en oo vielä saanut tuloksia, ti pitäisi vasta tulla, kuolen tähän jännäämiseen ihan just!:/ tuntuu, että saa koko ajan olla lukemassa Facebookista sisäänpääsypäivityksiä, voi toivottavasti mekin päästäisiin!<3

 8. Voi, toivottavasti olisit varasijojen kärjessä ja saisit paikan!:) Pääsin itsekin pari vuotta sitten sisään varasijalta, olin onneksi ykkösenä siinä jonossa, ja muistan että minäkään en oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta onnekseni joku valituista ei halunnutkaan ottaa paikkaa vastaan:)

 9. Onnea varasijasta ! Olen itsekin hakenut opiskelemaan ja jännitän tuloksia hieman kauhunsekaisin fiiliksin:)

  Mielestäni tuokin on jo saavutus,kun tiettyihin kouluihin ei niin vaan päästä opiskelemaan.. ja nyt sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä, ja vaikka et pääsisi niin tiedätpähän ettet jäänyt kauas pisteissä ensi vuotta ajatellen :)

  -amanda

 10. Voi vitsi, pidetään nyt hurjasti peukkuja, että se paikka avautuisi sulle! Täällä töissä ollaan hihhuloitu erään työkaverin läheisen pääsystä Helsinkiin. Muistan oman hakemiseni niin hyvin, että jänskään aina kaikkien puolituttujenkin puolesta ja syke nousee, kun lukee niitä listoja! Tsemppihalit siis täältä sinnekin! :)

 11. Varasija on oikein hyvä, saat olla ittees erittäin tyytyväinen
  Vaikka joudutkin nyt jännäämään vähän pidempään!
  Silti parempi kun ei mitään ;) toivo elää vielä! Pidän sulle iiisot
  peukut pystyssä! Tuut sitten kertomaan miten kävi :))

  Asiasta toiseen, etkö olekkin tilannut tuolta shopbopilta
  tuotteita? Tiedätkö pystyykö siellä maksamaan visaelectronilla
  ja miten tullit ym menee?
  Kiitos paljon jos jaksat vastata :) olen sieltä ensi kertaa tilaamassa
  Ja vähän arveluttaa että miten paketti saapuu perille! :D

  Aurinkoista kesän jatkoa! :)

 12. Voi kiitos hurjasti tsempistä Tiramisuheidi, tuo merkitsee minulle paljon! :) Pidetään peukkuja pystyssä ja katsotaan, mihin se riittää!

 13. Kiitos Aurora sanoistasi, toivon sitä niiin paljon itsekin!! Tsemppiä sinulle odotteluun ja toivotaan, että saat pian mieleisiä uutisia :)

 14. Eikä ihan mahtavaa, Pauliina!! Oon niin onnellinen sun puolestasi! <3 Olet nähnyt niiin paljon vaivaa tuon eteen, että olisi kyllä ollut suuri vääryys, jos et olisi päässyt ;) Aivan mieletöntä!

  Ja kiitos todella kauniista sanoistasi, voi että, ihan olen hymy huulilla täällä :) Ja voi kiitos vain itsellesi, kun olet piristänyt päiviäni aina kommenteillasi <3 ja toivottavasti piristät jatkossakin hih :)

 15. Voi kääk! Julmaa tällainen kun pitää odotella ja jännittää. Toivotaan molempien puolesta parasta, tulehan sitten kertomaan, kuinka kävi! :)

 16. Voi kiitos Mona ihanasta kommentistasi <3 Kiva kuulla, että sieltä varasijalta voi tosiaan vielä pötkiä pitkällekin ja mahtavaa, että pääsit haluamaasi kouluun! :) Toivottavasti huomenna selviäisi, monennellako sijalla olen, niin tietää onko edes mitään toivoa.

  Mutta niin, kuten sanoit, jos ei tänä vuonna niin ensi vuonna pusken sinne sisään vaikka läpi harmaan kiven!! ;)

 17. Niinpä, eihän tämä enää ole kuin tuurista kiinni, joten toivotaan parasta! Lähinnä luulisin noita vapautuvan esim. siitä syystä, että joku lähtisi ennen opiskelujen aloittamista armeijaan tms., näin olen ainakin kuullut joskus :) Hurjasti onnea sinulle opiskelupaikan saamisesta!!

 18. Niinpä, toivotaan nyt että sinne kouluun vielä jonkin rakosen kautta pääsisin ;) Huomenna varmaan selviää se varasija, sitten ainakin tietää, onko mitään pienintäkään toivoa.. Voi kääk, saat jännittää vielä muutaman päivän! Toivon niiin paljon, että pääset sisään <3!

 19. Voi kiitos kultaisesta ajatuksestasi :) Mahtavaa kuulla, että sinulla kävi noin hyvä tuuri ja pääsit opiskelemaan haluamaasi kouluun!! Ehkä sitä toivoa sitten on.. ;) Noh, huomenna varmaan selviää millä sijalla olen, sitten ainakin tietää kannattaako odotella enää hyviä uutisia vai ei.

 20. Kiitos kovasti Amanda ihanasta ja tsemppaavasta kommentistasi! Olen kyllä iloinen, että olen edes varasijalla, niin on ainakin jokin pieni toivonkipinä vielä ;) Ja nyt ainakin myös tiedän, ettei se sisäänpääseminen ole mikään mahdoton ajatus, joten ensi vuonna uudestaan, jos ei tärppää!

  Toivottavasti saat pian tietää tulokset ja pääsisit haluamaasi paikkaan, tulehan kertomaan miten kävi!! :)

 21. Yleensä noitten armeija-juttujen takia ei porukkaa oteta varasijoilta, koska edellisvuoden inttipojat (jotka pääsivät silloin sisään) palaavat kuvioihin, eli on vähän plus-miinus-tilanne niin kohdilla. Pitää vaan toivoa, että joku on hakenut esim. ulkomaille tai äitiysloma tms. tulee, niin pääsee tilalle!

 22. Voii kiitos kultainen Kersti :) Ihana, miten myötäelät mukana, mutta tosiaan muistat varmaan elävästi omat fiilikset. Huhhuijakkaa, ei auta muu kuin odotella ja jännittää!

 23. Voi kiitos kovasti kivoista sanoistasi ja peukuista, Jansku, arvostan sitä paljon! :) Nyt tosiaan vaan jännäilemään ja toivotaan parasta!

  Shopbopilta olen tilannut aurinkolasini ja kaikki sujui todella näppärästi! Maksoin Visa electronilla ja tullithan maksetaan tosiaan jo tilattaessa, niin että pakettia ei joudu hakemaan mistään tullista :) Cava on tehnyt blogissaan todella hyvän tilausohjeen, jota itsekin kurkkailin tilausta tehdessäni. Se löytyy täältä http://charmingcava.blogspot.fi/2011/11/lukijan-toive-tilaaminen-shopbopilta.html.

  Aurinkoista ja ihanaa kesää sinullekin! :)

 24. No äää, niin on! Olen varasijalla Lappeenrantaan, jonne siis nyt halusinkin :) Ja juuri kurkkasin uudestaan tuonne hakijapalveluun ja näemmä olen varasijalla myös Mikkeliin, Aalto-yliopiston yksikköön, jossa opiskellaan samaa alaa englaniksi ja haettiin pelkillä papereilla. Että vielä vähän lisää jännitystä.. :D Kiitos kovasti, peukkuja kyllä tarvitaan!

 25. Pidän peukkuja ja toivon todella, että pääsisit opiskelemaan sinne minne haluat!<3 Itse en oo hakenut vielä mihinkään kouluun, kun teen lukion neljään vuoteen, mutta voin kuvitella, että jännittää varmasti todella paljon. Mua jännitti ihan kauheesti jo yo-kokeiden tulokset.. Mukavaa kesää sinulle Jonna :)

 26. Hieno juttu tuo varasijakin, onnea siis siitä! Tosin eihän se sitten lohduta jos sisään ei pääse, joten toivotaan, että pääset sisään! Voi kunpa pääsisit, olet sen ansainnut :)

 27. Voi vitsit Jonna, toivon niin paljon että sun kova uurastus palkitaan ja opiskelupaikka irtoaa! :) Pidän sulle peukkuja!

 28. Oli vielä pakko kommentoida tähän, että itse tiedän kyllä monia, jotka ovat pääseet varasijoilta sisään (omassa kaveriporukassa on ainakin kaksi varasijoilta kauppikseen päässyttä). Kauppikseen hakee kuitenkin niin paljon ihmisiä, ja moni on hakenut myös muualle ja sieltä päässeidenkin joukosta saattaa vielä ihmiset lähteä muihin kouluihin ja vapauttaa siten oman paikan varasijalla oleville.

  Lappeenranta ei myöskään ole niin ylisuosittu kauppis kuin Helsinki tai Turku, joten siksi pidän itse pääsymahiksia ihan hyvinä, jos se varasijapaikka on lähellä sitä pääsyrajaa. Mikäli pääsy jää ihan 0,5-1 pisteen päähän, kannattaa lisäksi käydä katsomassa se koe ja arvostelu varmuuden vuoksi, joskus niistä on mahdollista valittaa ja saada ehkä se puuttuva piste. Täällä pidetään edelleen hurjasti peukkuja sulle Jonna! :)

 29. Pidän sinulle peukkuja pystyssä! :)

  Itselle tulokset tulevat vasta 1½ viikon päästä, tosin itse en jännitä kun heti kokeen jälkeen tiesin että se on niin kiikun kaakun se pääsy:)

 30. Minä pääsin itse aikanaan varasijalta AMK.n josta tutkinnon luin, joten elävä esimerkki ainakin täällä siitä, että varasijalta voi nousta kyllä opiskelupaikallekin! Tsemppiä!

 31. Kiva kuulla, että varaltakin voi tosiaan päästä! Itse asennoidun nyt kyllä niin, etten laita liikaa toiveitani tähän. Jos pääsen, niin loistojuttu, jos en niin ensi vuonna uudestaan! ;)

 32. Voi kiitos Veera <3 Jos ei tänä vuonna niin kyllä minä ensi vuonna sinne pusken, hih :) Ja muistan kyllä sen yo-kokeiden aiheuttaman jännityksenkin, huh! Aurinkoista kesää sinullekin :)

 33. Kiitos herttaisista sanoistasi, JJ :) Nooh, jos ei tänä vuonna onnista, niin ensi vuonna pusken sinne kouluun kyllä vaikka läpi harmaan kiven ;)

 34. Voi kiitos peukuista Elina, tuo lämmittää kovasti mieltäni :) Vähän kyllä veikkaan, että pääseminen jää tänä vuonna tähän, mutta ensi vuonna pusken sinne kouluun vaikka läpi harmaan kiven ;)

 35. Voi kiitoksia, täältäkin isot peukut sinne tulosten jännittämiseen! :) Minäkin osasin asennoitua tähän, sillä tiesin juurikin oman pääsemiseni olevan ihan kiikun kaakun. Ei tämä siis maailmaa kaada, vaikka tietysti harmittaakin. Ensi vuonna kuitenkin uusi yritys ja silloin se ei kyllä jää pelkäksi yritykseksi hih ;)

 36. Mukava kuulla, että varasijaltakin voi ponnistaa pitkälle ja että sinulla kävi tuuri ja pääsit opiskelemaan haluamaasi alaa :) Kiitos, Dahlia!

 37. Täälläkin toivotaan, että pääsisit vielä sisään. Niin ahkerasti kuitenkin luit. Mutta vaikkei niin kävisikään, niin pitää vain ajatella, että tämänkin vuoden lukemiset vie eteenpäin, eivätkä suinkaan mene hukkaan!

 38. Voi toivottavasti opiskelupaikkaa irtoaa! Olisit sen aivan varmasti ansainnut! <3

  Meillä pääsi tiedotusoppiin muistaakseni 5(?) varasijalta sisään. Yksi opiskelukaverini sai kuulla vasta vähän ennen koulun alkua, että paikka odottaakin häntä Tampereella! Olisin varmaan hypännyt sillalta, jos en olisi päässyt sisään suoraan, kun kuitenkin kolmatta kertaa hain. :D Toki nuo vaihtelevat ihan kauheasti, mutta hyvät mahdollisuudet on päästä sisään, jos olet muutaman sijan päässä varalla. :) Pidän peukut pystyssä!

 39. Kiitos ihana Chloe kannustavasta kommentistasi! :) Veit sanat suustani, näin olen juuri asennoitunutkin. Jos ei tänä vuonna onnista, niin olen ainakin pikkuisen viisaampi vuoden päästä ja sillon kyllä pusken kouluun vaikka läpi harmaan kiven ;)

 40. Voi kiitos kultainen Niina <3

  Nyt selvisikin, että olen aika kaukana jonon kärjestä tuonne Lappeenrantaan, mutta sen sijaan Mikkeliin (Aalto-yliopiston yksikköön, jossa opiskellaan englanniksi kauppatieteitä ja haettiin pelkillä papereilla), olen puolen pisten päässä viime vuoden rajasta, joten nyt jännitän vielä sitä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *