Inspiraatiota työasuihin

Aloitan kesätöissäni vajaan kahden kuukauden kuluttua, mutta innostuin jo nyt keräilemään inspistä työasujen varalle Pinterestiin. Tein oman Work Wear -taulun, jonne ajattelin pinnailla toimistolle soveltuvia asuja aina sellaisia bongaillessani! Sinne voi sitten helposti palata aina inspiraatiota kaivatessaan, kun tuntuu, ettei kaapista löydy mitään päällepantavaa työaamuina.

Taulu täyttyiä äkkiä vaaleansinisistä kauluspaidoista, siisteistä housuista ja neutraaleista sävyistä, mutta omassa työpukeutumisessani saa olla ripaus väriäkin! Garderoobini on toimistovaatteiden saralta aika hyvässä kuosissa, sillä klassiset neuleet, puserot, housut ja siistit farkut toimivat hyvin omassa työympäristössäni, vaikka konservatiivisesta alasta onkin kyse. Mekkoja ja hameita sen sijaan tarvitsen ehdottomasti enemmän, ainakin jos tuleva kesä on yhtä kuuma kuin edeltäjänsä! Olenkin yrittänyt nyt jo pitää silmällä kauppojen valikoimia ja miettiä hankintalistaani etukäteen.

Pinterestwork

Viime kesänä työasut jäivät kovin vähäisiksi, mutta tulevana kesänä aion ehdottomasti skarpata niiden suhteen! Kevään mittaan voisin myös tehdä erilaisia inspiskollaaseja, sillä työpukeutumisjuttuja on esitetty monesti toivepostauksinakin – miltä se kuulostaisi? Ainakin arvontakommenteissakin oli tälle aiheelle kysyntää (vielä on tänään klo 21 asti aikaa osalistua – hophop!), ja näitä voisi olla kiva tehdä ihan itseäänkin varten. Työpukeutumista odotellessa nautitaan kuitenkin vielä niistä tennareista ja revityistä farkuista rennoissa luentoasuissa ihan olan takaa ;)

I’ll start with my summer job in about two months, so this is a great time to start gathering up some inspiration for work wear. That’s why I made a Work Wear -board to my Pinterest – what an easy way to keep inspiring outfits safe and have a look at them when you feel like you have nothing to wear. I’ve also been asked to do some inspiration posts about what to wear to office, so maybe there will be such posts soon! Last summer I was a bit lazy with work wear outfits, but I promise to make an effort next summer ;)

11 thoughts on “Inspiraatiota työasuihin

 1. Todella kivoja komboja olet löytänyt. Ja ihan sinun näköisiä. :)
  Omalla alallani on täysin omassa harkinnassa asu. Riippuu vähän päivän ohjelmasta, mitä päälle valikoituu. Farkut ja neuleet ovat in tällä hetkellä. :) Ja värivalikoima suppea… ;)
  Aurinkoista tiistaita! :)

  1. Näkisin kyllä itseni monessa näistä sitten ensi kesänä työt aloitettuani :) Vapaampi pukeutuminen on varmasti myös kiva, voi pukea ihan fiiliksen ja päivän ohjelman mukaan! Täällä on kauhea lumituisku meneillään, toivottavasti siellä vähän aurinkoisempi päivä ;)

   1. Täällä on paistanut koko päivän. Pilvet ovat kivasti kiertäneet. :) Ikävää tuo lumisade. :(

 2. Oonkin ihaillut noita sun työasuja, ja pinnaillut muutamia itsellenikin! Itsellä ei tosin vielä ainakaan ole tiedossa mitään työtä jossa tuollaisia pääsisin käyttämään, mutta onhan niitä muitakin “tilaisuuksia”. Odotan innolla kesältä työasu-postauksia!

 3. Huippua, työasuja! :) Ja kiva jos jaksat myös kuvailla omia työasujasi sitten kun pääset työt aloittamaan. Olen sanonut tämän varmaan 10 kertaa aiemminkin, mutta sulla on kiva tyyli ja saan täältä blogista paljon vinkkejä ja inspiraatiota omaankin pukeutumiseen :)

  1. Jee, tosi kiva kuulla että on kiinnostusta! Työasujuttuja siis luvassa. Ja voi kiitos Tiinu, tällaisista sanoista ilahdun aina yhtä paljon – juuri inspiraation vuoksihan tätä tehdäänkin :)

 4. Olisi ihan mahtavaa jos tekisit työvaatepostauksen/kollaaseja! Aloitan itse kesätyöt konservatiivisella alalla, ja olen miettinyt mm, että ovatko farkut oikein soveliaat työkäytössä. Toisaalta tuntuisi vähän “pikkuvanhalta” yhdistää skarppi bleiseri suoriin housuihin. Täällä siis pähkäillään kovasti tulevia työasuja, joten inspispostaus olisi enemmän kuin tervetullut!:)

  1. Superia, että näille on kiinnostusta! Minäkään en aluksi kuvitellut farkkuja ollenkaan töihin, mutta jonkin aikaa töissä oltuani alkoi oman työympäristön pukukoodi hahmottua, ja näin myös siistit farkut (ei tietenkään mitään risaisia) olivat myös täysin ok. Itse tosin en ollut asiakkaiden kanssa tekemisissä, joten se varmasti vaikuttaa myös. Sinullekin varmasti kuitenkin selviää työpaikkasi pukeutumisetiketti kunhan pääset aloittamaan töissä :)

   Itse tykkäsin tosi paljon käyttää sellaisia vähän rennompia Zaran suoria housuja, vähän chino-henkisiä, jotka vilahtivat viime kesän työasussanikin. Ne voi myös hyvin yhdistää bukleejakkuun, joka on rennompi kuin perusbleiseri, mutta kuitenkin tosi siisti ja kiva vaihtoehto. Tässähän alkoi jo ihan inspis virrata, joten täytyy varmaan pian paneutua näiden kollaasien tekoon, hih ;) PS, Hurjasti onnea työpaikasta!!

   1. Kiitos vinkeistä!:) Siisti työpukeutuminen voi tosiaan olla muutakin kuin jäykkiä jakkupukuja :) ja voi olla, että sitä mieltää etukäteen työpukeutumisen kovin konservatiiviseksi vaikka todellisuudessa juuri esim farkut ovatkin ihan ok :) Kiitos onnittelusta! Ehkä pukukoodia on turha etukäteen hirveästi murehtia, sen sitten näkee paikanpäällä niinkuin sanoit.:) Sinulla on upea tyylitaju, joten tosiaan työvaatepostausta odotellessa!;) mukavaa kevään jatkoa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *