Taormina Sicily

On ollut ihan huikean ihanaa nauttia Suomen kesästä, nyt kun se on vihdoin antanut meille parastaan. Ei olisi kyllä voinut sään puolesta parempaan ajankohtaan lomaviikot osua! Kuluneen viikon aikana on ehditty istua kesäiltoja Töölönlahdella, syödä kesän viimeisiä grillruokia, ottaa aurinkoa laiturinnokassa ja kokeiltu vihdoin myös suppailua mökin tyynellä järvellä. Ihana Suomen kesä, kyllä tätä on odotettu!

Viikon verran ehdimme tosiaan nauttia täällä kotimaassa, kunnes koittaa meidän odotettu kesälomareissu. Kyselin teiltä jo kesän alussa vinkkejä lomakohteesta pallotellen lähinnä Kroatian ja Italian Sisilian välillä – sainkin teiltä paljon loistavia vinkkejä ja kokemuksia kohteista, iso kiitos vielä niistä! Pitkään pähkäiltyämme varasimme matkan Sisilian Taorminaan, jota monet teistäkin meille suosittelivat. Johannan kommenttia lainatakseni, “Turkoosina hohtava meri, suuret korkeuserot ja eksoottinen kasvillisuus, yötaivasta vasten savua tuprutteleva Etna, sypressit, ihanat pikku ravintolat…” – voisiko kuulostaa enää houkuttelevammalta?!

Taormina3aurinkolasit – Ray-Ban, saronki – H&M, hattu – Balmuir, bikinit – H&M

Muutaman päivän päästä pakkaammekin laukut ja lähdemme viettämään viikon ansaittua lomaa Sisiliaan :) Olen käynyt Italiassa aikaisemmin vain Roomassa (sielläkin vuosia sitten), joten odotukset Sisiliaan ovat kyllä suuret. Tärkeintä on kuitenkin päästä rentoutumaan rakkaan kainaloon ja nauttimaan hyvästä ruuasta sekä auringosta – eivätköhän nämä Taorminassa onnistu!

Kuten sanottua sain teiltä jo loistavia vinkkejä Taorminaan, mutta jos teiltä vielä löytyy kokemuksia, niin kuulisin niitä mielelläni! Olisiko teillä kenties jotain ravintolasuosituksia? Entä mitä Taorminassa kannattaisi ehdottomasti tehdä? Etna ainakin kuulostaa kokemisen arvoiselta… Voi että en malta odottaa!

16 thoughts on “Taormina Sicily

 1. Moi! Kuulostaa ihanalta. Itse on puoliksi italialainen sisilialainen. Taorminan alapuolella on kylä nimeltä Giardini Naxos ja sieltä olen kotoisin. Taormina sijaitsee vain n. 5 km päässä joten siellä on käyty kymmeniä kertoja. Taormina on aivan ihana paikka, sitähän kutsutaan välimeren mereksi. Kauniit maisemat, ihanaa ruokaa, kauniita taloja, upeat maisemat ja pieniä katuja. Hintataso on kallis ja rantoja ei ole, joten naxokseen kannattaa mennä rannalle. Bussilla pääsee hyvin tai sitten vuokraatte skootterin. Naxoksella suosittelen ystäviemme omistamaa rantaa Lido la Romantica, ranta jossa on oranssit varjot ja sijaitsee la sirenetta patsaan vieressä (merenneito patsas). Siellä on myös mahtavaa ruokaa, maistakaa miekkakalaa. Lähtekää myös ihmeessä Isola Bella veneretkelle kauniisiin maisemiin ja hienojen luolien sisälle. Suosittelen retki laivaa nimeltä Stella Maris. Sekin on isän ystävän vene ja hyväksi havaittu :) . Etnalla kannattaa käydä se on hieno sekä Taorminassa Amfi teatterissa. Toivottavasti tästä on apua, olis kiva kuulla sun reissusta:)

  1. Heippa Jasmin! Kiitos ihan valtavasti kattavasta kommentistasi, mahtavaa saada “paikalliselta” vinkkejä :) Laitamme niin rannan kuin laivankin nimen mieleen, kiitos! Ja aivan varmasti saatte lukea reissusta sitten täällä blogin puolella, noin upeissa maisemissa kyllä riittää kuvattavaa :)

 2. Me olemme myös poikaystävni kanssa lähdössä loppukuusta Sisiliaan. Majoitumme Giardini-Naxoksessa sillä se on niin lähellä Taorminaa ja siellä on mahdollisuus vaan löhötä altailla/rannalla jos sille päälle sattuu :D Yhtenä reissuna olemme miettineet Sisilian Outlet kylää, joka sijaitsee noin 100km päässä Taorminasta. Kyseisellä kylässä on kuulle todella laaja valikoima eri italiassa valmistettavien merkkejen outlet liikkeitä. Innolla jo odotan mitä kaikkea sieltä löytyykään.. :)

  1. Mekin katsoimme juuri tuota Giardini-Naxosta, mutta päädyimme lopulta majottumaan Taorminassa. Ihana kyllä päästä löhöilemään altaan äärelle, ah! Täytyypä kurkata outletin valikoima, kuulostaa nimittäin houkuttelevalta :) Oikein ihanaa reissua teillekin!

 3. Eikä, valkkasitte Sisilian, jee!! Ette varmasti tule pettymään :) Taormina on todella kaunis, juurikin korkeuserojen, kasvillisuuden ja vanhojen ihanien rakennusten takia (täydellisiä asukuvauspaikkoja! ;D). Etnalle kannattaa ehdottomasti tehdä “patikointiretki”, ottakaa vaikka jotkut vanhat rutkulenkkarit mukaan, se hiilipöly tms. sotkee kengät tosi pahasti.. Sieltä on upeat näköalat ja viileä ilma tuntuu ihanalta kuuman sään jälkeen. Suosittelen auton vuokraamista ainakin osaksi lomaa, sillä pääsee kätevästi juuri esim. Etnalle, eri biitseille ja vaikka siinä suht lähellä olevaan outlet-kylään, jonka nimeä en tähän hätään muista! :)

  Ihanaa lomaa teille!!

  1. Hihi, jeee! On kyllä niin ihana päästä Sisiliaan, kun olen käynyt aiemmin Italiassa vaan Roomassa vuosia sitten. Hei hyvä kun huomautit lenkkareista, suunniteltiinkin patikointia, niin tietää että Etnaa varten ei kannata ottaa niitä bränäreimpiä popoja. Kiitos ihana vinkeistä, laitetaan nämä korvan taakse! <3 Täytyy myös käydä lukemassa sun vanhoja Italia-postauksia :)

 4. Taorminassa en ole käynyt, mutta Sisiliassa olen vieraillut Palermossa ja muutamassa paikassa sen lähellä sekä asunutkin Italiassa, joten uskallan antaa ruokasuosituksia, italialaista ruokaa on todella tullut syötyä lähes maan joka kolkassa:) Mielestäni Sisiliassa on Napolin ohella Italian parasta ruokaa, suosittelen erityisesti kaikkia kala- ja mereneläväruokia. Miekkakala sekä erilaiset mustekalat ovat erityisesti jääneet mieleeni. Tavallista snack/lounas/alkuruokaa Sisiliassa ovat arancinet, jotka ovat uppopaistettuja risottopalleroita, ihan sairaan herkullisia vaikkakin tuhteja. Pasta alla Norma on hyvin tavallinen sisilialainen munakoisopasta, yksi omista suosikkipastoistani ehdottomasti. Suosittelen muutenkin syömään nimenomaan tyypillisiä sisilialaisia ruokia. Italiassa joka paikassa osataan parhaiten oman maakunnan ruokalajien valmistus, koska niistä ollaan todella ylpeitä ja halutaan tarjota parasta.

  1. Oih, tässähän nousee vesi ihan kielelle! Miekkakalaa suositeltiinkin jo ylempänä, sitä täytynee siis ehdottomasti maistaa. Mahtava saada ruokasuosituksia, on aina kiva syödä “maassa maan tavalla” ja maistaa alueen erikoisuuksia. Kiitos valtavasti kommentistasi, ihana kun jaksoit raapustaa pitkän pätkän! :)

 5. Hei, tulin juuri matkalta Sisiliasta. Majoituimme Taorminan vieressä Giardini-Naxoksessa. Vierailimme taorminassa kaksi kertaa, päivällä ja illalla. Hurmaava paikka! Tosin turistisesonki oli kuumimmillaan (kuten myös sää…) ja porukkaa ja hellettä piisasi. Ravintolat olivat aika saman tyyppisiä, ruoka oli herkullista Taorminassa. Rantaa ei sieltä löydy, suosittelen tutkimaan lähialuita, junalla ja bussilla pääsee. Juna-asema on nimeltään “taormina giardini-naxos” ja sijaitasee kyseisten kylien välillä. Messinaan ja Cataniaan pääsee sieltä nopeesti ja edullisesti.

  Giardini-naxoksen ranta oli elokuussa suttuinen, likainen ja täynnä, en suosittele sinne suuntaamaan. Tutkikaa rantapaikkoja niin kivoja löytyy, nimiä en nyt muista… :( varsinkin jos on auto käytössä.

  Etna on tietty ihan must! Vuokratkaa auto tai menkää valmisretkelle sinne. :) Oltiin siis poikaystävän kanssa ekalla yhteisellä rantalomalla tuolla ja oli hauskaa! Paras ilta oli nimenomaan kun oltiin syömässä taorminassa ja käppäiltiin ympäriinsä näköaloista nauttien. Ihanaa lomaa!! :)

  1. Hei Emma, kiitos hurjasti pitkästä kommentistasi! Ihana kuulla, että teillä oli onnistunut eka yhteinen rantaloma :) Meillekin tämä on oikeastaan eka laatuaan, tai ensimmäinen kahdenkeskinen rantaloma. Paljon hyviä vinkkejä – täytyykin tutkia rantoja etukäteen, ainakin hotellimme läheltä pitäisi mennä bussi jollekin toiselle hiukan kivemmalle rannalle. Auton vuokraaminen voisi olla kyllä kätevää muutenkin! Kiitos vielä! :)

 6. Oih ihanaa! *sydänsilmähymiö* Vähän kyllä pienehkö kateus iskee tällasista ihanista reissuista! Että nauttisitko vähän munkin puolesta? Hetki menee ennen kun ite taas tällaselle pääsen, niin ehkä siitäkin syystä näistä iskee extrakateus :D Vaikkakin oma valinta ja ihana sellainen ;)

  1. Voi, pieni rentoutuminen tekisi varmasti terää! Mutta noita hetkiä pienen käärön kanssa ei saa enää takaisin, joten nauti nyt kun on sen aika :) Halauksia pikku-M:lle <3

 7. Oi, kuulostaapa kivalta! Tällainen aina matkalle hinkuva on kyllä nyt vähän kateellinen, itse kun olen käynyt Ruotsia pidemmällä ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kerran sitten vuonna 2007… :D Ei vaan ole päässyt lähtemään, joko rahan tai ajan puuttuessa. Silti haaveilen jatkuvasti reissuun lähtemisestä, kyllä minäkin vielä! Sitä odotellessa odottelen reissupostauksia Sisiliasta! ;)

  1. Matkakuume on kyllä paha tauti! Maailma on täynnä upeita paikkoja, joissa haluaisi käydä, onneksi ne eivät sieltä mihinkään katoa :) Toivottavasti pääset pian reissuun! Lupaan tarjota tänne sitten pienen nojatuolimatkan Sisiliaan ;)

 8. Sisiliasta loytyy myos useita upeita viinitiloja! Tai enpa ole paassyt paikan paalle katsomaan mutta viinit on ainakin hyvia. Etnan kupeesta (korkeuksissa, viilea ilmasto) loytyy kuohuviinia ja kevyempaa pinot noir-lajiketta (alkupera Ranskan Burgundista), mutta kannattaa maistaa Sisilian alkuperaisrypaletta Nero d’Avolaa. Siihen kun viela hyva ruoka paalle niin ihan kiva loma tulee varmaan :)

  1. Oi, mietinkin juuri pääsisimmekö tuolla jonnekin viinitilalle! Kiitos viinivinkeistä Elina, laitetaan nämä mieleen :) Hyvä ruoka ja viini on kyllä voittamaton kombo – hyvää seuraa unohtamatta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *