Lämpimät talvikengät?

Aasinsiltana eiliseen postaukseen – nyt on tosiaankin iskenyt tarve päivittää vaatekaappia lämpimämpään suuntaan. Toki talvivarusteille on ollut käyttöä ennenkin, mutta vielä enemmän nyt, kun on vietettävä päivittäin paljon aikaa ulkona koiran hankinnan myötä oli sää mikä tahansa. Kummasti sitä alkaa arvostamaan enemmän mukavuutta ja lämpöisyyttä kuin vaatteiden ulkonäköä, haha. Seuraavaksi päänvaivaa aiheuttavatkin kengät – minkälaisilla popoilla pärjätä ulkona pakkaslukemista huolimatta?

Winterboots1

Photos: 1 / 2 / 3 / 4

Unohdetaan viehättävä ulkonäkö, hyväksyn tosiasian etteivät lämpimät ja tyylikkäät kengät ole välttämättä toimiva yhtälö :D Nyt olisi kuitenkin hakusessa ulkoiluja varten nimenomaan ne lämpöiset kengät tukevilla pohjilla liukasteluvaaran välttämiseksi. Harkintalistallani on nyt kaksi vaihtoehtoa – Sorelit ja Timberlandit – ja ajattelinkin kääntyä teidän puoleen. Onko teillä kokemuksia jommistakummista kengistä ja mitä suosittelisitte pakkaskelejä ajatellen? Toki jos on joku ihan toinen ässä hihassa niin muutkin vinkit otetaan vastaan! Ystävien kanssa käytyjen gallupien ja kuultujen kehujen jälkeen alan hieman kallistua Soreleiden puoleen, vaikken ole aiemmin niiden suurin fani ollutkaan…

Nettikauppoja läpi ensisilmäyksellä käydessäni totesin kuitenkin, että kenkien hankkiminen tähän aikaan vuodesta voi olla helpommin sanottu kuin tehty. En nimittäin taida olla ainut tähän tarpeeseen herännyt, kun varastot näyttävät nollaa! Vielä kun tähän lisätään omat tarkemmat mieltymykset – silmiäni miellyttäisi eniten Timberlandit vähän harvinaisempina harmaina tai Sorelit vaaleanbeigeinä. Saa nähdä miten käy palelevien varpaiden, mutta nyt kuulisin mielelläni teidän suosituksianne :)

73 thoughts on “Lämpimät talvikengät?

 1. Moikka! Mulla on Sorelit. Ne ovat yllättävän kylmät, kun kärki on kumia. Ja niillä on vähän hankala kävellä, kun eivät ole niin taipuisat (ovat vähän monomaiset). Mulla on myös Timberlandit. Suosittelisin Timberlandeja. :-D p.s. Sun blogi on ihana!
  yst. terv. cata

  1. En tosiaan miettinyt miten tuo kärki vaikuttaa, vaikka toisaalta taas pitävät sitten ainakin vettä… Ja mitä on kommentteja lukenut, niin ilmeisesti lyhytvartisempi istuu jalkaan hieman paremmin, niin eivät ole niin tönköt? Oivoi, vaikea valinta! :D Kiitos paljon Cata! :)

 2. Mä liputan Soreleiden puolesta. Multa löytyy kuvassa olevat, tai ainakin joku vastaava malli sekä Timberlandin tyyliset, koska oon pihi enkä ikinä kykene maksamaan niin paljon kengistä mitä ne maksavat D:

  Mutta siis molemmat Sorelit pitää varpaat lämpimänä. Karvavuori toisissa kengissä on jotain niin ihanaa, että ei haittaa kunnon paukkupakkaset ja juuri näillä muutaman asteen pakkasilla menee loistavasti toiset popot :>

  Voisin vielä hehkuttaa mukavuudesta, mutta eiköhän tämä ylistysvirsi ollut jo tarpeeksi :D

  1. Ah, karvavuorelliset Sorelit kuulostavat ihanan lämpöisiltä! Jes, kiitos paljon sullekin Laura kun kommentoit :)

 3. Hihii onnellinen harmaiden Timberlandien omistaja täällä hei! Itse olen todella tyytyväinen hankintaani, varpaat eivät ole palelleet ollenkaan ja kengät ovat mukavat jalassa. Tulipa testattua niitä lämpimilläkin keleillä, eivätkä olleet liian kuumat. En ole Soreleita koskaan omistanut, mutta luulen että ne voisivat varsinkin koiran ulkoilutukseen olla paremmat pidemmän varren vuoksi. Plus, jotenkin koen ne hieman kestävimmiksi kuin Timberlandit :D

  1. Ne harmaat on niin makeat, jotenkin ehkä vielä naisellisemmat! Kiitos paljon Emppu, täällä tuli kyllä paljon hyviä kommentteja, niin auttaa pohdintoihin :)

 4. Liputan Soreleiden puolesta! Oikeasti todella lämpimät ja no, käytännölliset. Kaksi talvea niillä olen talsinut, enkä kertaakaan ostoa katunut.
  Kävin pari viikkoa sitten kokeilemassa Timberlandeja. Tietenkin riippuu täysin jalan mallista, mutta itselle ne eivät sopineet. Ne tuntui jotenkin omituisilta. Ulkonäöllisesti ne ehkä ovat hienommat, mutta tässä iässä arvostaa jo liikaa mukavuutta :D

  1. Mahtava kuulla, että ovat palvelleet hyvin jo kaksi talvea! En ole itse käynyt vielä sovittamassa kumpiakaan kenkiä, joten se vielä voi tuoda sitten oman silauksensa tähän soppaan, kun ensin perehdyn teidän mielipiteisiinne :D Kiitos paljon Ronja kun kommentoit! :)

 5. Hei,

  itse omistan Sorell Caribou mallin ja lämpimät ovat. Myös timberlandit löytyy kaapista. Timberlandeissa minulla sukkavara eli talvella tulee käytettyä villasukkaa niissä lisäksi. Soreleissa sellainen tuntuma, että vaikka oma mallini on kömpelöhkö käyttää tekee mm pohjan paksuun kengästä lämpimän, sirommissa malleissa kun tuo pohja on kovin paljon ohuempi :/ Timberlandeille siis plussa pohjasta!

  Summa summarum, täytynee todeta, että koiran ulkoilutuksessa ei ole Uggeja voittanutta vielä tullut vastaan. Sorellit ja Timberlandit ovat sitten useamman tunnin kestävään ulkoiluun. Mutta jos haaveilet sirommista Soreleista niin pisteet menee multa ehdottomasti siinä tapauksessa Timberlandeille.

  1. Hei! Nyt on asiallinen nimimerkki – tietää että popot on testattu Lapin olosuhteissa ;) Tosi kiva kuulla, että kokemuksia löytyy molemmista kengistä. Juuri siitä Sorelin sirommasta mallista olisin kiinnostunut, ettei näyttäisi niin tönköltä, mutta harmi jos pohja ei ole yhtä paksu niissä… Uggeissa tepastelen itsekin tällä hetkellä koiran kanssa ulkoillessa, mutta niissä on vaan lumien tullen sitten pirun liukas pohja, minkä vuoksi etsinnässä olisi hieman tukevammat popot.

   Kiitos paljon hyvistä neuvoista!

 6. Mä hankin viime talvena noi ekan kuvan Sorelit, mutta harmaina. Eihän ne todellakaan oo mitkään kauneimmat, mutta sitäkin lämpimämmät! Kertaakaan ei oo tarvinnut palella niissä, joten täältä lähtee suositus Soreleiden suuntaan. :)

 7. Oon ihan helisemässä kun en yhtään tykkää talvikengistä. Voi kun voisi koko vuoden kulkea loaferit jalassa :D

 8. Ehdottomasti Timberlandit! Hankin ne nyt itselleni normaalia keltaista hieman tummemmassa sävyssä. Niillä kengillä ei liukastella ja tosiaan kestävät vettäkin! Lisäksi tukevat ja hyvät kävellä ja tottakai, pitää jalat lämpimänä! :)

 9. Mulla on Timberlandit ja olen ollut oikein tyytyväinen niihin. Niissähän ei ole mitään karvavuorta, mutta eräs kenkäkauppias joskus valisti, että pohjan paksuus onkin se tärkein asia! :)

  1. Ahaa ihan tosi! Itsekin ehkä kaipailisi sitä karvavuorta, mutta hyvä tietää että pohjan paksuuskin merkkaa :) Kiitos paljon Pauliina kun kommentoit!

 10. Itseltäni löytyy sorelit enkä voi muuta kuin suositella! Niissä on tarpeeksi pitkä varsi jos tulee kuljettua oikein hangessa muuallakin kuin aurattuja katuja pitkin, niistä ei mene kyllä lumi sisään. Ja itselleni otin yhden koon isompana, jotta sisään mahtuu villasukka ja villapohjallinen. Tällä combolla jalat eivät taatusti jäädy! Lisäksi omat sorelini ovat lasten mallia, niitä kun saa paljon huokeampaan hintaan ja kokojakin löytyy muistaakseni jopa 39 asti, eivätkä ole silti mielestäni mitenkään pientä mitoitusta vaikka lasten kengät ovatkin! :)

  1. Hei tosiaan, unohdin kokonaan tsekata lasten puolen! Ugginikin ovat muistaakseni lasten puolelta – silkkaa säästöä ;) Kiitos vinkeistä, ihana kun kommentoit!

 11. Mä annan ääneni Timberlandeille!!! Maailman parhaat kengät! Aina lämpimät ja pysyy hyvin pystyssä!! Vielä viime vuonna olisin sanonut Uggit, mutta nyt on toisin. Voisin käyttää Timbsejä vaikka joka päivä!
  Toisaalta Soreleissa olisi kuminen kärki, joka olisi hyvä pluskeleillä. Mutta kun Timbsit suojaa hyvin kestävät nekin vettä, kokemusta on! ;)
  Jännä nähdä mihin päädyt.
  Kivaa viikkoa!! :)

  1. Voivoi, vaikeaksi menee päätöksenteko kun molemmat popot saavat kehuja! :D Uggien puolesta olen minäkin aiemmin liputtanut, mutta ne ovat niin pirun liukkaat lumen tullen, joten siksi hakusessa tukevammat kengät. Kiitos paljon Johanna sullekin kun kommentoit!

 12. Mulla on vuorelliset Timberlandit ja ne on ihan mahtavat talvikengät! Ei oo ikinä tarvinnut palella. Pohjassa on kuvio, joka pitää hyvin liukkaallakin. Ainoa pieni miinus on ulkomateriaali (johon voi tulla häslätessä pieniä jälkiä), mutta kolmen vuoden käytön jälkeen ja suutarireissun jälkeen ne ovat edelleen todella siistissä kunnossa.
  Soreleistakin on kokemusta, ne on ihan unelman pehmeät jalassa ja pidän niiden nauhoituksesta. Oma kokemus on kuitenkin, että ne ei ole ihan yhtä lämpimät kuin vuorelliset Timberlandit.
  Toivottavasti löydät luottokengät, ne on todella tarpeen näissä säissä :)

  1. Voih, tästä tulee vaikeaa kun molemmista kengistä löytyy paljon hyvää! Täytyy varmaan käydä vielä sovittelemassa kumpiakin ja pohtia kummat tuntuvat omaan jalkaan paremmilta. Kiitos paljon sullekin Kata kun näin kattavasti kommentoit :)

 13. What a coincidence that this post is up today.. I actually put on my Timberlands for the first time this fall. I bought mine somewhat 3 years ago. I chose to buy the one with the teddy fleece in the color ‘wheat nubuck’, which is – I suppose – the original color. (this is the model: https://www.timberland.nl/shop/nl/tbl-nl/dames-schoenen/earthkeepers-timberland-authentics-teddy-fleece-waterproof-fold-down-dames-8329R231). I like the color ‘winter white’ too.

  To me, it’s not an everyday shoe since it looks a bit ‘heavy’ and I don’t feel very ‘girly’ in it. It’s more like, that I wear these when I’m in the mood for it, once in a while or so (or when it’s very, very cold). It’s hard to explain, but perhaps you understand what I mean haha. Anyway, I do like Timberlands for colder days, especially since the one with the teddy fleece keeps your feet a bit warmer. This model is in my opinion also less ‘massive’ that the other models and it’s nice that you can fold down the shaft. When it’s freezing outside, it could be nice to put on some warm knitted socks that stick out a bit (in case when the shaft is fold down).

  I must say that I like the sorel boots too, but I would wear it only when it’s snowing, or when I’m about to go around the block with my dogs or when I’m on a ski trip for example. Timberlands can also be worn just during the day I guess.

  Have a wonderful week! – xx Carian

  1. I’m glad you commented Carian, even though I didn’t have time for a translation! I know exactly what you mean by that it’s not an everyday shoe for you. I’m looking for warm shoes to wear when I’m out with our dog, so it doesn’t really matter how they look – I accept the fact that it’s not really a combo you can get, haha.

   It’s so cold already here in Finland so I really need a pair of warm boots! Can’t really decide between these two.. Great to hear that you’ve been happy with your Timberlands! :)

 14. Minulla oli vasta tuo samainen mietintä, juuri noiden kahden merkin välillä.
  Timberlandit tuntuivat omaan jalkaan ‘kolhoilta’ ja lämpimän niistä olisi saanut vain villasukalla.
  Sorelin perusmalli kumikärjellä tuntui painavalta ja jäykältä, varmaan toimiva jos seisoo lumihangessa yhdessä kohdassa sen pari tuntia ?
  Olin jo menettää toivoni, kunnes bongasin Sorelin uutuuden:
  Sorel Tivoli II Prerium 237 Autumn Bronze
  Olen kävellyt näillä nyt pari päivää ja on muuten aivan loistavat. Hyvät jalassa, vedenpitävät, lämpimät, sirot, tukevat.. täydelliset! Kehuja olen saanut näistä jo useita ?

  1. Hei kiitos tästäkin vinkistä! Näyttävät kyllä hyvältä, ehkä tekee hieman siromman vaikutelman, kun ei ole sitä mustaa kumiosaa edessä. Täytyy siis pitää malli mielessä, kiva kun vinkkasit Henna :)

 15. Itsellä ei ole kokemusta kummistakaan mistä postauksessa puhut, mutta jos lämpimiä kenkiä etsit niin ehdottomasti uggit! Ovat ihan omaa luokkaansa ja todellakin lämpimät sekä myös laadukkaat ja kestävät kun aidot ostat! Miinus tietysti tasaisesta pohjasta joiden liukkauden takia muistan itse olleeni kumossa muutaman kerran oikein jäisillä keleillä, mutta pientä varovaisuutta niin eiköhän niiltäkin välty :D

  1. Uggit mulla onkin jo entuudestaan ja ovat ihanan lämpöset, mutta juuri tuon liukkauden vuoksi kaipailen tukevampia kenkiä :)

 16. Aamulla matkalla töihin meinasin liukastua noin 10 kertaa, jonka jälkeen päätin, että nyt ostan ne “kunnon talvikengät”, joilla pysyn pystyssä, ovat lämpimät ja pitävät edes jonkin verran kosteutta. Aloin kahlaamaan nettiä läpi ja olin jo klikkaamassa Sorelit ostoskoriin, kunnes mietin, että löytyisikö joitain hieman “siistimpiä”, joilla kehtaa tulla töihin ;) Löysinkin nämä: GANT maria mid lace boot, jotka sopivat täydellisesti käyttötarpeisiini. UGGitkin löytyy, mutta ne on pirun liukkaat, eikä pidä kosteutta. Luulen, että Sorelit olisivat parhaat koiran ulkoilutukseen näillä ilmoilla :)

  1. Voi, onpa söpöt popot! Nuo menee ehkä pikkuisen yli suunnittelemani budjetin, mutta söötit muuten :) Uggit ovat kyllä ihanan lämpimät, mutta tosiaan niin liukkaat, että siksi etsinnässä jotkin toiset. Täytyy käydä testailemassa Soreleita vielä itse!

 17. Kummastakaan merkistä ei itselläni ole kokemusta, mutta liputan kotimaisen Kuoman puolesta. Viime talvena ostin uudet nilkkurimalliset (nauhalliset) talvikengät Kuomalta kun edelliset 14 vuotta vanhat samanmoiset sanoivat itsensä irti. Eihän nuo nyt mitään kauneuden perikuvia ole, mutta ajavat asiansa vallan mainiosti. Eli kuomaset ovat minulla talvisin jokapäiväisessä käytössä koiran ulkoilutuksen yhteydessä. Olen hyvin pärjännyt niillä Lapin pakkasissa ja umpihangissa tarpomisetkin sekä etelän loskakelit. Hintakaan ei päätä huimaa ja Cittarit/Prismat ainakin myyvät Kuomaa. Kengät on myös suhteellisen kevyet, eli niillä on miellyttävä käveleskellä pidempiäkin lenkkejä. Nähtäväksi jää miten nämä nykyiset kestävät, toivon mukaan olisivat yhtä pitkäikäiset kuin edeltäjänsä.

 18. Ehdottomasti liputan Soreleiden puolesta. Minulla omat luumun väriset Sorelit kolmatta talvea käytössä, vastaava malli kuin oik. reunimmaisessa kuvassa. Kengän jäykkyys antaa myöten käytön myötä. Lämpimät, korkea varsi, säädettävä tiukkuus. Erityisesti pidän siitä, että perusmallissa on sisällä oleva huopasaapas irroitettava. Pohja on pitävä liukkaallakin, testattu on!

  1. Jes kiva kuulla positiivisia kokemuksia! Luulen että itse kallistuisin matalampaan malliin, kun nuo toiset voisi olla hippasen liian korkeat. Täytyy kuitenkin käydä itse sovittelemassa, niin selviää :) Kiitos Hansu!

 19. Koiran ulkoiluttamiseen itse ostin viime vuonna crocsin talvikengät. Vastaavat kuin Sorelit. (Löytyy hakusanalla Women’s Allcast luxe duck boot). Poikaystävä sanoi, että noilla ei päivän valossa kävellä, mutta itse tykästyin hurjasti ulkonäköönkin! :D Tosi hyvät, lämpimät ja kiva kun pysyy sukatkin kuivana loskakeileillä. Timberlanditkin omistan, mutta en koe niitä hyviksi koiranulkoilutuskengiksi juurikin esim. loskakeileillä. Muuten kyllä hyvät vapaana kengät, joten suosittelen ostamaan molemmat ;)

  1. Hahah, ei ne miehet aina ymmärrä! :D Kiva kuulla vinkkejä, nuo onkin aika sorelmaiset ulkonältään mitä äkkiä googlailin. Ehkä täytyy siis jättää Timberlandit pois laskuista, kun tosiaan hakusessa juuri pääasiassa ulkoilutusta varten, niin turha sitten varoa niitä loskakeleillä. Kiitos paljon Viivi kun kommentoit!

 20. Itsellä ollut kaksi talvea käytössä Crocsin Womens all cast luxe Shearling Boot. Näissä ei ainakaan omat varpaat ole palelleet. Lisäksi erittäin pitävät pohjat kaikilla keleillä. Kannattaa miettiä vaihtoehtona!

  1. Näille tuli peukkua muiltakin, ilmeisesti siis kehujen arvoiset! Kiitos sinullekin Johanna vinkistä :)

 21. Noista kahdesta vaihtoehdosta kääntyisin itse Timberlandien puoleen, mutta vielä niitäkin paremmaksi oon huomannut Henri Lloydin vastaavat nilkkurit! Ne on vielä vähän kivemman näköiset kuin Timberlandit, eikä samanlaisia ole jokaisella vastaantulijalla. Ihan yhtä lämpimät ja pitävät on ollut kuin myös omistamani Timberlandit, mutta materiaali on ainakin tähän asti vaikuttanut laadukkaammalta :)
  http://henrilloyd.fi/catalog/product/view/id/10872/s/forest-wmns-boot/

  1. Nuo on kyllä kivannäköiset, kiitos vinkistä Julia! Aikaisemmissa kommenteissa todettiin, etteivät Timberlandit olisi ehkä paras vaihtoehto koiran ulkoilutukseen loskakeleillä, joten mitenköhän nuo mahtaisivat pitää kosteutta…

 22. Mulla on kahdet eri Sorelit, pitkävartiset Joan of Arcticit ja lyhytvartiset Tivoli Premiumit. Näistä suosittelisin lyhytvartisia, sillä pitkävartiset ovat jalassa hieman raskaat. Vettä Sorelit pitävät hyvin (sopivat siis ainakin Etelä-Suomen loskasäihin) ja lämpimätkin ovat, varsinkin jos villasukan sujauttaa vielä jalkaan. Tällä hetkellä mulla on noi Sorel Tivolit koiralenkeillä! Keskitalvella käytän myös Uggeja. Niissä vaan on tosissaan aika liukkaat ja sileät pohjat eivätkä sovellu loskasäihin. Pakkasilla ne on kuitenkin aika ihanat ja superlämpimät, ihan kuin aamutossut laittais jalkaan :) Toivottavasti löydät hyvät kengät!

  1. Luulen että lyhytvartiset olisivat itsellenikin paremmat, moni kun on todennut noiden pitkien olevan juuri aika jäykät. Kiva kuulla siis positiivisia kokemuksia! Uggit on kyllä tosi jees muuten ja ihanan lämpimät, mutta niin hitsin liukkaat, joten siksi hakusessa jokin toinen vaihtoehto :) Täytyy kuitenkin käydä sovittamassa noita Soreleita, kiitos Elina!

 23. Mä ostin viime vuonna Eccon talvikengät ulkoilukengiksi. Silloin harkitsin myös Soreleita, mutta Eccon kengät mun mielestä oli paremmat jalassa ja myös kevyemmät. Tyytyväinen oon ollu :)

  1. Eccoja on kehuttu täällä muissakin kommenteissa, varteenotettava vaihtoehto siis sekin! Kiitos paljon sinullekin Heidi :)

 24. Timberlandit eivät ainakaan ole kovin lämpimät… Itselläni on koiran ulkoilutukseen uggin adirondack kengät, niissä on aito turkisvuori, ei siis pelkkä villavuori, minkä lisäksi ovat core-tex ja pitävä pohja myöskin. Miinusta siitä, että kenkien pohjaan jää paljon hiekkaa ym muuta roskaa ulkoa.

  1. Kiitos tästäkin vinkistä, Lora! Kiva että löytyy paljon muitakin tsekkaamsien arvoisia vaihtoehtoja :)

  1. Voi ei, onpa söpö tuo leo-yksityiskohta :D Panama Jackeja ovat muutkin kehuneet täällä kommenteissa, kiva kuulla hyviä vinkkejä!

 25. Itselläni on kohta kymmenen vuotta ollut korkeahkon varren omaavat Timberlandit. Mielestäni lämpöä on kyllä karvallisessa varsiosassa, muttei varsinaisessa jalkaosassa. Täksi talveksi ostin Sioux Pampas-kengät, joissa on sekä lämpöä että tyyliä! Miinuksena etteivät ole vedenpitävät ja varsi melko lyhyt. Mutta ihanat!

  1. Tsekkasin nuo, ja ovat varmaan passelit juuri sellaiseen arkikäyttöön kun on vähän tyylikkäämmän näköiset, mutta ehkä varsinaisia ulkoiluja varten täytyisi tosiaan olla hieman vartta ja vedenpitävyys.. Kiitos kuitenkin vinkistä! :)

 26. Mäkin liputan Panama Jackin puolesta, karvavuorellinen malli on ollut ihanan lämmin viime päivien lumisateissa! Varpaat on pysyneet lämpöisinä vaikka useampi bussi jäänyt välissä ja tullut seisoskeltua hangessa pidempään: https://www.panamajackshop.com/woman/panama-03-igloo-b1 Tuntui karvavuoren takia mukavammilta ainakin mun jalkaan kuin Timberlandit.

  1. Panama Jackeille onkin tullut kehuja muiltakin täällä! Aivan ihanan pehmoisen näköinen tuo karva, jokin vuori olisi kyllä aika must.. Kiitos paljon sullekin vinkistä :)

 27. En suosittelisi timberlandeja! Ne on todella raskaat painoltaan ja jäykät. Tsekkaa Ecco Trace Lite, hieman samantyyppinen kenkä ulkonäöltään kuin sorelit, mutta aivan mahtava jalassa. Todella kevyt kenkä, ergonominen lesti ja hyvä kumipohja. :) lisäksi niissä on hydromax-kosteussuoja jo itsessään. itselläni on sellaiset myös ja muihin en vaihda. Lämmin kenkä, jolla pärjää kovissakin pakkasissa. T. Kenkämyyjä ;)

  1. Hei hauskaa kuulla joltain asiantuntevaltakin vinkkiä ;) Kiitos, täytyy tsekata tämäkin vaihtoehto!

 28. Heippa, mulla on itselläni Panama Jackin kengät, aika samanlaiset kuin Timberlandit, mutta mielestäni kivemmat, koska niitä ei näe ihan joka vastaantulijalla. Istuvat myös todella hyvin jalkaan ja pohja on paksu ja tukeva myös liukkailla keleillä. Eivät tosin ole -20 asteessa varmaan enää mitkään superlämpimät, mutta siirryn yleensä silloin enemmän Uggien käyttöön. Panama Jackilta löytyy kyllä myös vuorellisia, varsinaisesti lumiseen keliin/talveen tarkoitettuja malleja. Kannattaa vilkaista heidän sivunsa, muistaakseni toimittavat myös Suomeen. Hintaakin on muutama kymppi vähemmän kuin Timberlandeilla.

  Mukavaa loppuviikkoa! <3

  1. Kiitos paljon Anni vinkistä! Oli minulle entuudestaan ihan tuntematon, mutta täällä kommenteissa on moni nostanut esiin merkkiä. Täytyy siis pitää tämäkin mielessä :) Kuin myös ihanaa loppuviikkoa!

 29. Itse käytin viime talven Timberlandeja, mutta ne eivät sopineet mun jalkoihin. Ne olivat lämpöiset ja hyvät kun pitävät vettäkin melko hyvin. Täksi talveksi ostin Eccon Gora-malliset kengät, nauhalliset, vähän samaa henkeä kuin Timberlandit mutta sirommat ja naisellisemmat. Ovat goretex nahkaa, toivottavasti myös lämpöiset kunnolla kylmillä keleillä. Vedenpitävyys on itselläni ehdotonta, sillä juuri koiran kanssa on pakko lähteä ulos vaikka maa olisikin sohjoa täynnä :) Suosittelen siis katsastamaan vielä Eccon nauhallisen Gora-mallin!

 30. Mä suosittelen uggeja. Mulla on edelleen käytössä kolmet jo lähes kymmenen vuotta vanhat. Ja ihan hyvässä kunnossa ovat edelleen. Toki olen niitä huoltanut silloin tällöin. Pitkään minäkin harmittelin kenkien liukkautta. Lopulta sitten tajusin vaihdattaa kenkiin suutarilla pitopohjat. Nyt juuri tein tilauksen kahdesta uudesta parista ja suutarille lähtevät heti saavuttuaan. Hinnakkaaltahan kengät ostettaessa tuntuvat. Mutta kun käyttöaika on 10 vuotta eikä muita talvikenkiä ole sinä aikana tarvinnut ostaa ollenkaan, niin loppupeleissä ovat todella edulliset. Eivätkä jalat ole palelleet edes 30 asteen pakkasessa.

 31. Uggit on ykköset, vaikka ne eivät monen silmää miellytäkään. Itselläni on vieläpä feikkiversiot ja nekin todella lämpimät eivätkä luista, jotenka aitojen luulisi olevan vielä paremmat! :)

 32. Mä ostin just paksulla karvavuorella varustetut Timberlandit. Malliltaan ja ulkonäöltään muuten kuin “perus Timberlandit”, mutta sisäosa on kuin Uggeissa. Aivan ihanan lämpimät ja niillä pysyy tälläisilläkin keleillä taatusti pystyssä! Iso peukku :)

 33. Itse olen kuumeisesti etsinyt myös light grey värissä Timskuja! Kannattaa kurka Beyondstore.fi. Siellä vielä muutamia kokoja;)

 34. Mulla on nuo Crocsin vähän vastaavat ku Sorelit! ihan parhaat! lämpimät, kestää loskan, ja sata kertaa kevyemmät ku Sorelit. Mies hommas itelleen samat ja käyttää niitä ihan hurjasti, erityisesti koiran kanssa ulkoilessa :)

 35. Mites Palladiumit? Itse osin juuri villavuorelliset, 100% vedenpitävät Palladium Pampa Sport Cuff WPS:t ja oon ihastunut! Mietin alunperin Timberlandeja, mutta ne oli aivan liian leveät siroon jalkaani. Palladiumit sen sijaan istui täydellisesti :) Vielä en tosiaan ole päässyt testaamaan kenkiä kovemmilla pakkasilla, mutta näillä pikkupakkasilla noissa popoissa peräti kuumottaa jalkoja välillä :D Joten odotukset on kovat!

 36. Multa löytyy muutamat Sorelin kengät ja nyt itseasiassa ostin Timberlandinkin. Sorelilta mulla on ne Tivoli II -saappaat, samat jotka näkyykin tuossa kuvassa ja myös sellaiset syys-/kevätsäille tarkoitetut vedenpitävät saappaat. Tivolit ovat toimineet pakkasilla hyvin ja kestäneet ainakin toistaiseksi, mutta nuo saappaat taas ovat ihan parin syksyn/talven käytön jälkeen käytännössä hajalla/kuluneet ihan puhki, vaikka en mä nyt niitä mitenkään kovakouraisesti olekaan käyttänyt. :( Plus että kun saappaita tilattiin Sorelin verkkokaupasta, sain väärän koon, ja maailman surkeinta asiakaspalvelua, kun mua ei uskottu… että kiitos vaan tästä Sorelille, t. edelleen katkera. En siis tosiaan ole ihan vakuuttunut Sorelien kestävyydestä, enkä varmastikaan enää ainoitakaan merkin kenkiä hommaa. Timberlandit ovat vasta muutaman päivän olleet käytössä, ja ainakin toimineet tähän mennessä hyvin!

 37. Itse tilasin juuri Stadiumista Palladiumit (U PAMPA SPORT CUFF WPS). Hintakaan ei ollut paha, nyt kun on Black friday, niin ne maksoi n. 127e. Oon jo monta vuotta kärvistellyt halppiskengissä ja nyt päätin sitten satsata kunnon kenkiin. Noiden kenkien ainakin luvattiin olevan täysin vedenpitävät ja niissä on myös lämmin vuori. :)

 38. Ostin viime vuonna tmberlandit kun ajattelin että niillä pysyy liukkaallakin pystyssä. Talvikengissä minulle tärkeintä on se että on helppo kulkea eikä kaatuile. Ostos oli varmaan suurin virhehankintani ikinä. Kengät ovat liukkaat lähes kaikilla pinnoilla ja jos on jäätä en yksinkertaisesti pysty kulkemaan niillä kun meinaa liukastua joka askeleella. Ovat lisäksi niin jäykät ja painavat monot että sekin hankaloittaa kävelyä ja tasapainon pitoa kun kulkeminen on kuin jalat kiinni halkoon sidottuna. Ei missään nimessä kannata uskoa noita kommentoijia jotka sanovat että on pitävä pohja. Ehkä he ovat jotai fakiireja tai akrobaatin tasapainolla varustettuja! Pluskeleillä käytän noita ehkä pari kertaa talvessa jos joudun menemään mutaisiin paikkoihin, tää paremmat kengät säästyvät. Todella epämukavat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *