Vinkki kosmetiikan säilytykseen

Säilytän päivittäisessä käytössä olevia meikkejäni kylpyhuoneen syvennyksellä, joka on myös meikkipisteeni. Ennen olen meikannut aina päivänvalossa, mutta kylppärissä on niin hyvä valo (ja iso peili!), että tästä on tullut päivittäinen laittautumispaikkani. Pitkään säilytin meikkejä Nomess Copenhagenin Tool Boxisssa, jonka olen ostanut vuosia sitten, mutta olen lopulta todennut sen hieman epäkäytännölliseksi tähän tarkoitukseen. Se on nimittäin pölyjenpyyhkijän painajainen, kun pölyä kulkeutuu boksin pohjalle ja se tarttuu meikkiputeleihin niiden ollessa koko ajan esillä. Tässä kohtaa usein myös suihkutellaan lakkaa, mikä vaan pahentaa pölyn tarttumista. Lisäksi erinäisistä purnukoista tursuava läpinäkyvä meikkilaatikko oli jotenkin epäsiistin ja levottoman näköinen, joten kaipasin jotain muuta ratkaisua.

Ikea Saxborga

Bongasin jo aikaa sitten Ikealta silloisten uutuuksien joukosta Saxborga -sarjan säilytyslaatikon peilikannella ja mietin ensin, miten hyvin se sopisi väritykseltään meidän kylppäriin. Laatikko vaikutti myös tosi käytännölliseltä ja mikä parasta, kannen alle meikit saisi piiloon katseilta ja pölyiltä. Laatikkoa ei silloin saanut Tampereen myymälästä, joten unohdin asian, kunnes pari viikkoa sitten Ikeassa käydessäni tämä muistui mieleeni. Ja vitsit, miten hyvä hankinta tämä oli!

Päivittäisessä käytössä olevat meikit saa kätevästi säilöttyä kahteen kerrokseen ja putelit sekä tarvikkeet pysyvät tilanjakajien ansiosta siististi omissa osioissaan. Tila riittää tässä juuri ja juuri – alempana säilön eniten käyttämiäni huulipunia, varjostus- ja korostustuotteita, sekä silmämeikkiin tarvittavia tuotteita. Ylemmällä “hyllyllä” taas on erinäisiä pohjameikkituotteita. Siveltimiä taas säilytän edelleen tuossa YSL:n pussukassa.

Ikeasaxborga1 Ikeasaxborga3

Saxborgan osioitahan voi tietysti käyttää myös erillään tai tässä voi säilöä jotain ihan muuta kuin kosmetiikkaa, inspistä käyttöön löytyy Ikean tuotesivulta. Tämä teki syvennyksestä kyllä niin paljon seesteisemmän näköisen, kun kaikki eriväriset purnukat sai piiloon katseilta. Väreiltään tämä on ihan kuin tehty meidän kylppäriin, vai mitä? :)

5 thoughts on “Vinkki kosmetiikan säilytykseen

  1. Voi hitsi, juuri kävin viime viikolla kaverin luona yökyläillessä Ikeassa. Pitää säästää nämä rasiat nyt ensi reissuun! Kiitos vinkistä :)

    1. No mutta ei hätiä mitiä, sieltä näitä löytyy joten ens kerralla kurvaus kylppäriosaston kautta! Eipä kestä, hyvät vinkit pitää aina laittaa jakoon ☺️

    1. Jes kiva jos vinkistä oli iloa! Yläosa on varmasti näppärä koruille, mutta tuo alaosa saattaa olla siihen tarkoitukseen liian syvä, tai voi olla vaikea noukkia pohjalta koruja. Mutta testaa soveltuisiko siihenkin! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *