Lämpöä sisustukseen ja käteviä säilytysratkaisuja kasvikuiduilla

Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Asennemedia

Jokakeväinen ilmiö on täällä, nimittäin sisustuskärpäsen herääminen talviunilta. Heti kun päivät pitenevät ja valon määrä alkaa lisääntyä, niin johan rupeaa sisustuskuumekin nostamaan päätään. Selailen lähes päivittäin Pinterestiä inspiraatiota etsien, vietän aikaa sisustuskauppojen sivuilla ja haaveilen freesimmästä ilmeestä. Tämä IKEA:n kampanja ei siis olisi voinut tulla parempaan saumaan, olin heti innoissani tekemässä pientä kevätpäivitystä! Lähestyvän muuton myötä tähän asuntoon ei tietenkään kannata ryhtyä tekemään enää mitään isoja muutoksia tai hankintoja, mutta on aina yhtä kiva huomata, miten ihan pienilläkin jutuilla saa tuotua sitä kaivattua freesausta.

Olen pitkään peräänkuuluttanut sitä, miten kaipaan kotiimme ripauksen lämpöä valkoisten pintojen vastakohdaksi. Luonnonmateriaalit ovatkin mitä loistavin tapa tuoda hieman pehmeyttä ja eloisuutta sisustukseen! Meillä on sisustuksessa ennestäänkin beigen ja ruskean sävyjä sekä rottinkia antiikkituolien muodossa, joten esimerkiksi bambulla on helppo sitoa sävyjä yhteen. Bambu, kuten myös esimerkiksi rottinki, meriheinä ja juutti ovat uusiutuvia kasvikuituja, joten ne ovat myös ekologisempia valintoja. IKEA:n tavoitteena onkin, että vuoteen 2030 mennessä tuotteiden suunnittelussa käytetään ainoastaan uusiutuvia materiaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Tämä tietysti tarkoittaa pienempää hiilijalanjälkeä, ja kun on kyseessä IKEA:n kaltainen valtava toimija, on tällaisilla teoilla merkitystä. IKEA:n kasvikuiduista valmistettujen tuotteiden valikoimassa on niin bohohenkisiä valaisimia, käytännöllisiä keittiötarvikkeita, kauniita huonekaluja kuin katseenkestäviä säilytysratkaisujakin. Kurkataan tarkemmin, mitä päädyin valitsemaan meille!

IKEA1

TJILLEVIPS -kori 40cm &TJILLEVIPS -kori 25cm

IKEA3

Heti ensimmäisenä iskin silmäni  TJILLEVIPS -sarjan koreihin ja niitä meillä on nyt kaksin kappalein, pienempi bambukori ikkunalaudalla sekä isompi meriheinästä valmistettu kori lattialla. Molemmat ovat käsinpunottuja, joten jokainen yksilö on tietysti aina hieman uniikki. Ihastuin tässä isommassa korissa paitsi sen yksinkertaiseen ilmeeseen niin myös monikäyttöisyyteen, samaa koria voi nimittäin käyttää kahdella eri tavalla. Korkeana se on täydellinen esimerkiksi viltille, johdoille, lehdille tai muille, kun taas taittamalla sitä saa matalan version. Tällaisena matalana kori toimii kivasti vaikka juuri koiran lelukorina – Telma approves! En osaa oikein päättää kummasta tykkään enemmän, kun molemmat ovat kivoja vaihtoehtoja – ehkä kuitenkin tuosta korkeasta. Onneksi mieltään voi muuttaa myöhemmin!

IKEA5

TJILLEVIPS -kori 25cm & BLANDA MATT -tarjoilukulho 12cm

Bambukori tosiaan löysi paikkansa ikkunalaudalta. Tämän sohvan yläpuoleisen ikkunalaudan somistuksiin en ole koskenut juuri ollenkaan viimeisten vuosien aikana, joten näyttääpä kivalta kun vaihdoin pitkästä aikaa asetelmaa! Bambukori on paitsi kaunis koriste, niin se kätkee myös sisäänsä piilotettavia pieniä tavaroita, joiden on kuitenkin oltava käden ulottuvilla, kuten vaikka kaukosäätimen, puhelimen laturin tai käsirasvatuubin. Myös tämä pikkuruinen BLANDA MATT -bambukulho pääsi osaksi asetelmaa, mutta sitä voi tietysti käyttää myös ihan tarjoilukulhona. Tykkään ihan hurjasti tästä uudesta asetelmasta!

IKEA6 IKEA8

IKEA 365+ -purkki 3,3l, IKEA 365+ -purkki 1.0l, BLANDA MATT -kulho 20cm &  FULLSPÄCKAD -tarjotin

IKEA2

IKEA 365+ -astia 1.4 l, IKEA 365+ -astia 1l, IKEA 365+ -astia 600ml IKEA 365+ -astia 400ml

Bambu rantautui myös keittiön puolelle. Keittiömme on valkoharmaa, joten ripaus puun sävyä tasoilla tuo heti hieman enemmän kodikkuutta! Näihin IKEA 365+ -sarjan lasipurkkeihin saa kätevästi säilöttyä vaikka kuivakaapin sisältöä, mutta niitä voi myös huoletta pitää esillä tasoilla kauniin ulkonäkönsä vuoksi. Samasta sarjasta löytyy myös astioita ruoansäilytykseen ja saatavilla on montaa eri kokoa. Olen ikuisuuden ajatellut, että haluaisin korvata vuosia vanhat ja jo parhaat päivänsä nähneet muovirasiat lasisilla. Lasinen astia pitää ruoan tuoreena ja muovirasia saattaa päästää kemikaaleja ruokaan (Yle uutiset), joten lasinen on monessa mielessä parempi vaihtoehto. IKEA 365+ -sarjan astioiden lasi on muuten uuninkestävää, joten näitä voi käyttää uunivuokinakin!

Ihastuin myös tuohon FULLSPÄCKAD -tarjottimeen, joka toimittaa tällä hetkellä hedelmätarjottimen virkaa. Mustan teräksen ja bambun yhdistelmä on tosi tyylikäs, joten tätäkin pitää mielellään esillä! Tarjotinta voisi myös käyttää kerrosvatina vaikka juustotarjoiluissa, IKEA:n sivuilla on ihania inspiskuvia tämän käyttöön.

IKEA7 IKEA4

Mitä tykkäätte, iskeekö bambu ja muut uusiutuvat kasvikuidut teihin? 

9 thoughts on “Lämpöä sisustukseen ja käteviä säilytysratkaisuja kasvikuiduilla

 1. Bambu ja muut kasvikuidut tuovat kyllä hyvin kodikkuutta sisustukseen. Erityisesti terassille sopii mielestäni erinomaisesti viherkasvien ja kasvilaatikoiden viereen muitankin luonnonmateriaaleja, esim tämä bambusohva olisi ihana. https://www.huonekalut.fi/p/74266/bambusohva-bliss-mimou
  Hedelmäkorina meillä on toiminut jo pitkään bambuinen astia, joka tuo kyllä mukavasti lämpöä keittiön sisustukseen, mutta esimerkiksi korien muodossa luonnonmateriaaleja voisi kyllä lisätä meidänkin taloon.

  1. Kodikkuus onkin hyvä sana! Etenkin jos on muuten paljon valkoista kuten meillä, niin kasvikuiduilla saa tuotua juurikin kodikkuutta lisää :)

 2. Ihan alkuun pakko taas todeta etten kestä miten ihana tuo teidän Telma on! Etenkin tuo vika kuva <3 Mutta sitten asiaan. Bambu ei ole minuun koskaan oikein iskenyt ja tuskin tulen muuttamaan mieltäni sen suhteen. Monesti ihailen sitä muiden kodeissa (esimerkiksi Sara Siepillä on ihan hurjan tyylikäs koti), mutta omaan kotiin en kuitenkaan näe sitä sopivaksi :) Kiitos kuitenkin noista lasipurkki-vinkeistä, voisin itsekin mennä päivittämään kulahtaneet muovirasiat lasisiin :) Pakko vielä sanoa että ootan kyllä innolla tulevia postauksiasi uuden kotinne sistustuksesta, voin uskoa että siitä tulee upea! Myös meillä on haaveena jossain vaiheessa muuttaa lähemmäs Helsingin keskustaa, koti jugend-talossa olisi unelma <3

  1. Telma aiheutti kyllä paljon ihastusta tässä yhteistyössä stoorien puolella :’D Ihan mahdoton tapaus, kun haluaa aina olla siellä missä tapahtuu (ja on kamera)! Olen kyllä siinä samoilla linjoilla, että suuressa määrin tai tosi isoilla pinnoilla bambu ei ole oma juttu – juuri esimerkiksi Saran kotia minäkin ihastelen valtavasti, mutta omaan kotiin ei sopisi. Näin pieninä ripauksina tykkään kuitenkin kovasti!

   Hei ihana kuulla 😍 Sitä itse kotiahan ei tosin vielä ole hahah, mutta sitä odotellessa. En millään malttaisi odottaa, että oikea koti tulisi vastaan ja pääsisi sisustamaan, ai että!

   Ps. Olet niiin super kun jaksat usein kommentoida ja vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin, suurkiitos siitä 💗

   1. Kiitos itsellesi <3 Blogisi on ehdoton suosikkini ja näin on tosiaan ollut jo useamman vuoden ajan :) Vitsit miten aika meneekin nopeasti! Se, että jaksat aina vastailla meille lukijoille niin ystävällisesti lisää myös halukkuutta kommentointiin :) Ja tuli muuten myös ne stoorit katsottua, banaanin perässä tepsuttelulle ei voinut muuta kun nauraa :D <3

 3. Ihana tuo tarjotin. Juurikin hedelmille kiva. Ja vielä Ikeasta, pitää varmaa itsekin käydä siellä. 😍Kaikki tommoset heinäkorit on nättejä👌🏼
  Ja Telma, maailman söpöin🥰
  Ihanaa viikonloppua ystävien kanssa💝

  1. Tuo tarjotin on munkin mielestä ihana! Iskin tähän silmäni ekojen joukossa, kun tutustuin tuotteisiin ☺️

   Kiitos ihana, täällä juuri odotellaan ystäviä saapuvaksi! Mukavaa viikonloppua sinnekin 💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *