Kesähetkiä äänikirjojen parissa

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Kesä ja helteet ovat vieneet ihan täysin mennessään. Miten upeista keleistä ollaankaan saatu nauttia monta viikkoa! En ole vielä pitänyt varsinaista lomaa, mutta silti ollaan tehty jo kaikkia kivoja kesäjuttuja, kuten käyty lounailla, vierailtu ystäväpariskunnan kanssa Turussa, vietetty pitkää viikonloppua Tampereella ja toteutettu vihdoin pitkään mielessä ollut Suomenlinnan visiitti. Toisaalta ei yhtään haittaa, että kelit nyt hieman viilenevät helleputken jälkeen ja tulee sadepäiviäkin, sillä huomaan kaipaavani myös ihan sellaista rentoa oleskelua ilman sen suurempia suunnitelmia.

Bookbeat7 Bookbeat4.

Ja niihin kiireettömiin hetkiin sopii täydellisesti myös äänikirjojen kuuntelu. Äänikirjat ovat kylläkin kulkeneet menossa mukana pitkin kesää – milloin mökillä laiturinnokassa makoillen, pitkillä automatkoilla, kotona siivoillessa tai kävelylenkeillä. Juuri viime viikonloppuna ajettiin sunnuntai-iltana Tampereelta takaisin Helsinkiin ja mietittiin miten saadaan pienessä väsymyksessä automatka kulumaan nopeammin, joten kuunneltiin matkan aikana äänikirjaa. Mulla tosin on näin automatkalla ärsyttävä tapa aina välillä pausettaa kirjaa, kun tulee joku juttu mieleen jonka välttämättä haluan jakaa :’D

Postauksen lopussa on teille mainio kesäetu, mutta tässä ensin muutamia viime aikoina kuunneltuja kirjoja:

– Aprikoosiyöt, Vera Vala. Jos kirjan tapahtumat sijoittuvat Italiaan ja teksti sisältää paljon kaunista kuvailua sekä romantiikkaa, se ei voi olla kuin hyvä! Etenkin tällaisena aikana, kun ei pääse matkustamaan, on ihana uppoutua nojatuolimatkalle. Kirja kertoo suomalaisesta Laurasta, joka matkustaa lapsuudesta kummunneiden epäselvyyksien takia 20 vuoden tauon jälkeen tätinsä luo Italiaan. Kirja kulkee kahdessa aikatasossa.

– Ehkä tällä kertaa, Jill Mansell. Jälleen romantiikkaa luvassa, mutta se sopii erinomaisesti kesään! Kirja sijoittuu Englannin maaseudulle ja sen päähenkilönä on Mimi, jonka elämä saa yllättäen uuden käänteen ja ilmassa on lomaromanssi. Jill Mansell on suosittu brittiläiskirjailija, tallensin jo hänen marraskuussa ilmestyvän kolmannen teoksensa kirjalistalleni odottamaan ilmestymistä.

– Totuushaaste, Clare Pooley. Tätä olivat muutamat ehtineet minulle suositellakin! Kirja kuvaa sitä, mitä tapahtuu jos kertoisikin elämästään totuuden ja ihmiset avautuisivat salailun sijaan. Tarina saa alkunsa, kun yksi kirjan hahmoista Julian kirjoittaa yksinäisyydestään vihkoon, jonka tämä nimeää Totuushaasteeksi ja jättää vihon Monican kahvilaan. Monica löytää vihon, lukee Julianin tekstin ja kirjoittaa puolestaan omasta elämästään. Näin vihko etenee aina seuraavalle tuoden lopulta yhteen kuusi ihmistä, jotka ystävystyvät keskenään. Asetelma on kekseliäs ja kirja tosi viihdyttävää kuunneltavaa!

Bookbeat6 Bookbeat3 Bookbeat2

Seuraavana listallani on mm. monien kehuma Jani Toivolan Rakkaudesta, Anna Karhusen Jos sekä Elina Backmanin Kun kuningas kuolee. Oikein odotan jo sitä, kun elokuussa koittavalla lomalla saa kunnolla uppoutua äänikirjoihin! Toivottavasti jossain aurinkoisessa paikassa uikkareissa välillä järveen pulahtaen, mutta mikäli säät eivät suosi, niin mikäs sen parempaa sadepäivän viettoa kuin köllötellä sohvalla ja kuunnella kirjaa.

Bookbeat1 Bookbeat5

Mikäli ette ole vielä aiemmin testanneet BookBeatia, niin nyt uudet käyttäjät pääsevät kokeilemaan BookBeat Premiumia veloituksetta – kesäetuna kuunteluaikaa on tavallisen 30 päivän sijaan 40 päivää! Edun voi lunastaa 31.8. asti tästä linkistä. Ihania kesäisiä kuunteluhetkiä teille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *