Style Throwback – toukokuun asu jokaiselta vuodelta

Maaliskuussa aloittamani style throwback -sarja jäi vahingossa ihan unholaan kuukausien kuluessa niin hurjaa vauhtia. Nyt en kuitenkaan antanut toukokuun livahtaa ohi huhtikuun tapaan, joten vielä kerkeää näin kesäkuun ensimmäisenä päivänä jatkamaan tätä sarjaa! Tässä siis blogiarkistojen asuja aina sieltä alkutaipaleelta vuodesta 2012 lähtien – enjoy!

20121

Vuosi 2012 oli statementkaulakorujen kulta-aikaa ja niitä vilisikin lähes jokaisessa asussa. Nyt jättäisin korun pois ja laukuksi valitsisin jonkin simppelin mustan, mutta muuten voisin pukea tuon nuden puseron ja valkoisen bleiserin ylle vaikka illalliselle mennessä. Tuo bleiseri onkin yhä käytössäni! Voin muuten pahoin kun selaan tämän ensimmäisen blogivuoteni asukuvia. Nämä puolikkaat itselaukaisimella napatut kuvat (huomaa kaukolaukaisin vasemmassa kädessä), “taidokkaat” vinot kuvakulmat, peilin kautta otettuja kuvia… Apua! Onneksi tästä ollaan päästy aika paljon pidemmälle laadun suhteen :D

20131

Vuoden 2013 toukokuun asuarkistoihin klikatessani tämä tuli ensimmäisenä vastaan, enkä jäänyt edes selaamaan muita asuja – muistan tämän niiin elävästi! Rakastin noita punaisia pillifarkkuja ja tämä kuva oli muuten silloin megasuosittu Pinterestissä. Sittemmin en kyllä punaisia farkkuja enää näkisi ylläni, mutta muistan miten paljon tykkäsin tästä asusta tuolloin!

20141

Voi että mä ra-kas-tin tuota bukleejakkua! Käytinkin sitä itse asiassa kolmena kesänä pankissa työskennellessäni jokaisena kesänä ihan nonstop – vuosi aina vaihtui, mutta meikällä pysyi jakku aina samana. Tuo vaan sopi täydellisesti suorien housujen kanssa! Jakku on mulla edelleen, mutta veikkaan että vuosien saatossa se alkaa olla jo aika nuhjuisessa kunnossa.

20151

Toukokuussa aloitin aina kesäduunit pankissa, joten lisää työasuja. Tästä neuleen ja housujen yhdistelmästä tykkään yhä kovasti! Nuo samaiset MICHAEL Michael Korsin kiiltonahkaiset mustat korkkarit ovat muuten edelleen luottokorkoni, joita käytän vuodesta toiseen.

20161

Hypätään taas vaihtovuoteeni Ranskassa – tämäkin asu iskee edelleen ihan täysillä! Tuota pitsipaitaa käytänkin edelleen, voisin itse asiassa tehdä uusinta-asun pitsistä ja farkun yhdistelmästä!

20171

Vuonna 2017 kaikenlaiset röyhelöt olivat kuumaa kamaa, mutta nyt ainakin tämä pusero näyttää omaan silmääni vähän liian röyhelöltä, myös farkut vaihtaisin ehjiin. Näitä beigejä mokkanilkkureita taas olen käyttänyt tänä keväänä ahkerasti ja samoin Saint Laurentin krokonahkaista laukkua.

20181

Viime vuonna tähän aikaan meitä hellittiin kunnon helteillä, joten toukokuulta löytyi monta mekkoasua. Tästä asusta kaikki ovat yhä käytössä – tuo musta röyhelöhelmainen mekko on yksi lemppareistani! Punaiset mulesit taas voisinkin kaivaa käyttöön ensi viikolle, kun asteet taas kohoavat. Tämän vuoden kesäasuja odotellessa!

16 thoughts on “Style Throwback – toukokuun asu jokaiselta vuodelta

 1. Muistan aikoinaan ostaneeni punaiset pillifarkut sinun innoittamana! Tykkäsin niistä myös kovasti silloin, enää en pukisi. :D

  1. Eik’, ihana! Jotenkin niin hauska konkreettisesti kuulla, että on voinut inspiroida jotakin vaatevalinnoilla ☺️ Mutta tosiaan aikansa kutakin 🙈

 2. Sinulla on kyllä ollut blogin alkuajoista asti tosi kiva tyyli, ja kaikki asut kestävät yhä päivänvaloa. Mulla on tuo bukleejakku valkoisena ja sinisenä, mutta taitavat S-kokonsa vuoksi olla jo vähän nafteja. En vaan ole niistä raaskinut luopuakaan. Onneksi tilalla on muutamia Massimo Duttin takavuosien bukleejakkuja, jotka ajavat saman asian. Tosin olen kyllä enemmän neuleihminen, joten eivät nuokaan pääse edes joka kuukausi päälle.

  1. Mulla ei kyllä ikinä ole ollut mitään kovin radikaaleja tyylikokeiluja, vaan aina suht neutraali tyyli, vaikka en tosiaan kaikkea enää tänä päivänä pukisikaan. Hei mullakin on itse asiassa tuo jakku myös tummansinisenä, etsin sitä kissojen ja koirien kanssa ja löysin silloin lopulta muistaakseni ebaysta – molempia käytin ahkerasti! Minäkään en siis ole raaskinut omistani luopua, vaikkei niitä ole tullut nyt pankkitöiden jälkeen enää hetkeen käytettyä 🙊

 3. Siis Jonna! Nämä kaikkihan voisi pukea edelleenkin! Sulla on upean klassinen tyyli, joka on näköjään pysynyt vuodesta toiseen, ah, silmä ihan lepää :) Olen itse halunnut aina kokeilla vaikka mitä, joten sillisalaatti takavuosina on sen näköinen, apua! En ole pitkään aikaan edes uskaltanut vilkaista arkistoihin! :D Tunnistan silti tuon tunteen, kun oma olo on mennyt aikaisemmista asuista tai niiden palasista jo eteenpäin, vaikka ne edelleen toisen mielestä olisi oikein hyvät. Etenkin tuo röyhelöpaita – ihana edelleen. Ja punaiset farkut – asuhan on oikeastaan aika klassinen seilorijuttu tummansinisen bleiserin ja valkoisen paidan kanssa ja tulee ihan taatusti takaisin aina vaan uudelleen. Mutta juuri värikkäistä farkuista muistan saman – mulla on luultavasti ollut ihan samanlainen asu päällä monesti. Rrrrrakastin Massimo Duttin punaisia farkkujani ja Duttin valkoista pellavaista palmikkoneuletta! Ostin myös vaaleanpunaiset ja mintunvihreät farkut, ja ihmettelin kun kaverinikin olisi kovasti halunnut, mutta ei uskaltanut. Pelkäsi, ettei kohta enää tykkää niistä. Minä olin ihan että mitä ihmettä, tietenkin minä ainakin tykkään näistä värifarkuista ihan forever! Noooooh…. :D Ah, heräsipä näistä asuista ajatuksia! Piti vain käydä sanomassa, että olet super tyylimuusa!

  1. Ihana Eve, kiitos! Se on kyllä totta, että tyylini on aina ollut aika neutraali ja klassinen ilman mitään radikaaleja kokeiluja, lähinnä sitä on maustanut joillain hetken trendijutuilla, jotka eivät enää ole välttämättä niin mieleen. Hahah, nauratti nuo muistelot värifarkuista! Mullakin oli sellaiset persikansävyiset (ja mintunvihreistä taisin myös haaveilla), joten sama vaihe oli kyllä meikäläiselläkin 🙊 Voi kun ihanasti sanottu, kiitos! 💗

  1. Kiitos kaunis Ida :) Näihin on kyllä hauska palata näin vuosien jälkeen. Kivaa alkanutta viikkoa sinne!

 4. Muistan lähes nämä kaikki asut, ja melkein jokaisen voisin kopioida yhä omaan vaatekappiin. Punaiset farkut oli todellinen lemppari varmaan yllä olevan kuvan innoittamana. Muistan, että käytin housut niin loppuun, että ne oli lopulta kierrätyskamaa. Tänä keväänä olen aavistuksen vastaavia kaipaillut omaan kaappiin piristykseksi.

  Ihana tyyli sinulla vuodesta toiseen.

  1. Voi kiitos, ihana kuulla että muistat nämä yhä! Näitä on kyllä hauska katsoa vuosien takaa ja niin kiva, miten asut herättävät tyylimuistoja myös teissä lukijoissa :)

   Aurinkoa alkavaan viikkoon!

 5. Sulla on kyllä just inspiroiva tyyli toimistolle. Oma arkityylini ei ehkä ole yhtä klassinen enkä näkisi itselläni bukleejakkua toimistollakaan, mutta esim 2016 ja 2015 voisin vetäistä päälle milloin tahansa! Ja tosiaan 2012 kans jollain kivalla sirolla kaulakorulla ja laukunvirkaa toimittaisi nahkainen läppärilaukku :D Täytyykin laittaa päälle harmaa neule ja suorat housut tässä ennen kuin helteet alkavat.

  1. Kiva kuulla, kiitos Minna! Tuosta neuleen ja suorien (rennon mallisten) housujen yhdistelmästä tykkään kyllä itsekin kovasti, sitä voi myös kivasti varioida arkikäyttöön vaikka tennareilla :) Vähän kyllä jopa kaipaan toimistopukeutumista, viihdyn tällaisissa klassisissa asuissa niin hyvin! Toisaalta, ensimmäisten työviikkojen jälkeen se inspiraatio yleensä aina katosi ja sitten sitä pyörikin lähinnä samoissa asuissa joka päivä 🙈

 6. ihii, ihanaa kun lukijanakin muistelee näitä kuvia :D ihanat nuo 2015 pankki-lookin housut! Sellaiset kun jostain löytäisi :)

 7. Taannoin kaappeja siivotessani törmäsin omaan kultaiseen statement-koruuni ja pohdin että mitäköhän päässäni aikoinaan liikkui kun sen ostin.. Ihanaa huomata että muillakin on samanlaisia fiiliksiä omista tyyleistä ja voi postata myös niitä ei-enää-niin-edustavia asuja ja mennä sen hetkisiin hyviin tunnelmiin ja muistoihin takaisin :)

  1. Hahah, sama fiilis! Poikaystäväni totesi tuon kuvan nähdessään, että mikä ihmeen pyton sulla on kaulassa :’D Tämä on kyllä hauskaa katsella vanhoja asuja, vaikka tosiaan kaikki niistä eivät enää miellytäkään tai ole enää niin ajankohtaisia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *